برنامه آموزشی
دوره: دستورالعمل مدیریت برنامه در آموزش و پرورش
ورود

Curriculum

دستورالعمل مدیریت برنامه در آموزش و پرورش

درس ویدیویی

استفاده از تکنالوژی برای تأثیر آموزشی

استفاده از تکنالوژی برای تأثیر آموزش شامل استفاده از ابزارها، پلتفرم‌ها و منابع دیجیتالی برای افزایش تجارب آموزشی و یادگیری، مشارکت فراگیران و بهبود نتایج یادگیری در برنامه‌های آموزشی است. تکنالوژی فرصت‌های منحصر به فردی را برای شخصی سازی یادگیری، تسهیل همکاری و دسترسی به منابع و فرصت‌های آموزشی فراتر از محیط‌های صنفی سنتی ارائه می‌دهد.

جنبه‌های کلیدی استفاده از تکنالوژی برای تأثیر آموزشی

 12-1-1. یادگیری شخصی: تکنالوژی تجارب یادگیری شخصی‌سازی شده را برای نیازها، برتری‌ها و سبک‌های یادگیری فردی امکان پذیر می‌سازد. پلتفرم‌های یادگیری تطبیقی، برنامه‌های آموزشی و منابع دیجیتال، مسیرهای یادگیری سفارشی، فیدبک تطبیقی و ارزیابی همزمان را برای پشتیبانی از رویکردهای یادگیرنده محور و پاسخگوی مؤثر به نیازهای یادگیری متنوع ارائه می‌کنند.

 12-1-2. یادگیری تعاملی و جذاب: تکنالوژی با ارائه تجربیات یادگیری تعاملی و غنی از چند رسانه‌ی که علاقه یادگیرندگان را مجذوب کرده و مشارکت فعال و اکتشاف را تقویت می‌کند، تعامل و انگیزه یادگیری را افزایش می‌دهد. گیمیفیکیشن، واقعیت مجازی (VR)، واقعیت افزوده (AR)، شبیه سازی‌ها و محتوای آموزش تعاملی فرصت‌های یادگیری فراگیر و تجربی را ارائه می‌دهند که کنجکاوی، خلاقیت و مهارت‌های تفکر انتقادی را تحریک می‌کند.

12-1-3. دسترسی به منابع آموزشی با کیفیت: تکنالوژی دسترسی به منابع و فرصت‌های آموزشی با کیفیت را گسترش می‌دهد و بر موانع زمانی، مکانی و جغرافیایی غلبه می‌کند. کتابخانه‌های آنلاین، منابع آموزشی باز، کتاب‌های درسی دیجیتال، و پلتفرم‌های یادگیری الکترونیکی، امکان دسترسی به انبوهی از محتوای آموزشی، کورس‌ها و مواد آموزشی را در اختیار زبان آموزان قرار می‌دهند که در هر زمان و هر مکان امکان یادگیری و مطالعه خودی را فراهم می‌کنند.

 12-1-4. محیط‌های یادگیری مشارکتی: تکنالوژی محیط‌های یادگیری مشارکتی را تسهیل می‌کند که تعامل با همتایان، ارتباطات و اشتراک دانش در بین فراگیران را تقویت می‌کند، همکاری، کار گروهی و تجربیات یادگیری اجتماعی را تقویت می‌کند. انجمن‌های گفتگوی آنلاین، پروژه‌های مشارکتی، کنفرانس‌های ویدئویی و پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی، فراگیران را قادر می‌سازد تا به طور جمعی در راه دانش با هم همکاری کرده، راه های کسب دانش را به صورت مشترک بسازند و نتایج یادگیری و مهارت‌های بین فردی را افزایش دهند.

 12-1-5. آموزش مبتنی بر داده: تکنالوژی آموزش مبتنی بر داده راه‌های جمع آوری و تجزیه و تحلیل داده‌های یادگیری، معیارهای عملکرد و نتایج ارزیابی برای اطلاع رسانی به تصمیم گیری آموزشی، شناسایی شکاف‌های یادگیری و ارائه مداخلات و پشتیبانی هدفمند را برای فراگیران، امکان‌پذیر می‌سازد. ابزارهای تجزیه و تحلیل یادگیری، کاوش‌های آموزشی، و هوش مصنوعی (AI) بینش‌های را در مورد پیشرفت یادگیرنده، مشارکت و تسلط بر اهداف یادگیری ارائه می‌دهند و مربیان را قادر می‌سازند تا آموزش‌ها را تطبیق دهند و تجربیات یادگیری را شخصی سازی کنند.

مزایای استفاده از تکنالوژی برای تأثیر آموزشی

 ▪️نتایج یادگیری پیشرفته: استفاده از تکنالوژی با ارائه تجربیات یادگیری شخصی، تعاملی و جذاب که نیازها، برتری‌ها و سبک‌های یادگیری فردی را برآورده می‌کند؛ بهبود حفظ، درک و تسلط بر اهداف یادگیری را بهبود می بخشد.

 ▪️دسترسی گسترده به آموزش: استفاده از تکنالوژی دسترسی به آموزش با کیفیت و فرصت‌های یادگیری، غلبه بر موانع زمانی، مکانی و جغرافیایی و دسترسی به فراگیران در مناطق دور افتاده یا محروم، جوامع حاشیه نشین، و زمینه‌های متنوع را افزایش می‌دهد، دسترسی مردم به آموزش و پرورش و تقویت فراگیر را افزایش داده و محیط های یادگیری عادلانه گسترده می‌سازد.

 ▪️افزایش مشارکت و انگیزه: استفاده از تکنالوژی با ارائه تجربیات یادگیری تعاملی و غنی از چند رسانه که علاقه یاد گیرندگان را جذب می کند، کنجکاوی را تحریک می کند و مشارکت فعال و اکتشاف را ترویج می کند، مشارکت و انگیزه یادگیرنده را افزایش می‌دهد و عشق به یادگیری و عادات یادگیری مادام العمر را تقویت می‌بخشد.

 ▪️توانمند سازی و عاملیت: به کارگیری تکنالوژی به یاد گیرندگان قدرت می‌دهد تا مالکیت سفر یادگیری خود را در دست بگیرند، علایق مختلف را کشف کرده و تجربیات یادگیری مبتنی بر تحقیق و مطالعه خودگردان را دنبال کنند؛ استقلال، عاملیت و خودکارآمدی را در یاد گیرندگان تقویت کرده و یادگیری مادام‌العمر مهارت‌ها را ارتقاء دهند.

 ▪️تصمیم گیری مبتنی بر داده: استفاده از تکنالوژی این امکان را فراهم می‌کند که در آموزش از طریق جمع آوری و تحلیل داده‌های یادگیری، معیارهای عملکرد و نتایج ارزیابی، تصمیم گیری مبتنی بر داده انجام شود، ستراتیژی‌های آموزشی بهبود یابند، نواحی نیازمند بهبود شناسایی شوند و مداخلات و پشتیبانی هدفمند به یادگیرندگان ارائه شود و همچنان بهینه سازی فرآیندها و نتایج تدریس و یادگیری انجام گیرد.

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).