13-2-1. جمع آوری، تجزیه و تحلیل دادهها: پرداختن به شکافهای برابری در آموزش با جمع آوری، تجزیه و تحلیل دادههای تفکیک شده در مورد جمعیت شناسی، پیشرفت تحصیلی، میزان مشارکت و نتایج انضباطی برای شناسایی نابرابریها و نابرابریها بر اساس نژاد، قومیت، وضعیت اجتماعی-اقتصادی، زبان، ناتوانی و جنسیت آغاز میشود. عوامل دیگر تجزیه و تحلیل داده ها به تصمیم گیری مبتنی بر شواهد، تخصیص منابع و مداخلات هدفمند برای رسیدگی مؤثر به شکافها برابری میدهد.
13-2-2. تخصیص عادلانه منابع: پرداختن به شکافهای برابر در آموزش مستلزم تخصیص عادلانه منابع است که تضمین میکند همه فراگیران بدون توجه به پیشینه یا شرایط شان به آموزش با کیفیت بالا، خدمات پشتیبانی و فرصتهای یادگیری دسترسی دارند. برنامههای آموزشی باید منابع را به صورت ستراتیژیک برای رسیدگی به نابرابریها در بودجه، کارکنان، امکانات، تکنالوژی و مواد آموزشی تخصیص دهند و از مکاتب و جوامع که بیشترین نیازها را دارند، حمایت هدفمند ارائه کنند.
13-2-3. آموزش و یادگیری پاسخگو از نظر فرهنگی: پرداختن به شکافهای برابری در آموزش شامل اجرای شیوههای آموزشی و یادگیری پاسخگوی فرهنگی است که زمینههای فرهنگی، زبانها و تجربیات زیسته همه یاد گیرندگان را شناسایی و تأیید میکند. آموزش فرهنگی پاسخگو محیطهای یادگیری فراگیر و عادلانه را ترویج میکند، یاد گیرندگان را در تجربیات یادگیری معنادار و مرتبط مشارکت میدهد و موفقیت و پیشرفت تحصیلی را برای جمعیتهای مختلف دانش آموز تقویت میکند.
13-2-4. حمایت اجتماعی-عاطفی و رفاه: پرداختن به شکافهای برابری در آموزش مستلزم ارائه خدمات رفاهی-اجتماعی عاطفی برای رسیدگی به نیازها و تجربیات متنوع فراگیران، به ویژه آنهایی که از جوامع به حاشیه رانده شده یا محروم هستند، میباشد. برنامههای آموزشی باید سلامت روان، یادگیری اجتماعی-عاطفی و شیوههای آسیب دیدگی را برای ایجاد محیطهای یادگیری ایمن، حمایت کننده و فراگیر که رشد و رفاه همه جانبهای همه یاد گیرندگان را ارتقاء میدهد، در اولویت قرار دهند.
13-2-5. مشارکت خانواده و جامعه: پرداختن به شکافهای برابری در آموزش شامل ایجاد مشارکت با خانوادهها، جوامع و ذینفعان برای رفع موانع سیستمی، حمایت از سیاستها و شیوههای عادلانه و بسیج منابع و حمایت برای فراگیران و مکاتب است. مشارکت خانواده و جامعه، تصمیمگیری مشترک، پاسخگویی فرهنگی، و توانمند سازی جامعه را ارتقاء میدهد و ظرفیت جمعی را برای رسیدگی به شکافهای برابری و پیشبرد برابری آموزشی و عدالت اجتماعی تقویت میکند.
مزایای رفع شکاف نابرابری در آموزش
▪️بهبود پیشرفت تحصیلی: پرداختن به شکافهای نابرابری در آموزش، پیشرفت تحصیلی و نتایج یادگیری را برای همه یاد گیرندگان از طریق فراهم کردن دسترسی عادلانه به آموزش، منابع و خدمات پشتیبانی با کیفیت بالا، کاهش تفاوتها در عملکرد تحصیلی و بستن شکافهای پیشرفت بر اساس نژاد، قومیت، اجتماع و اقتصاد یا عوامل دیگر بهبود میبخشد.
▪️افزایش نرخ فارغ التحصیلی: پرداختن به شکافهای برابری در آموزش، نرخ فارغ التحصیلی و آمادگی تحصیلات تکمیلی را از طریق حذف موانع موفقیت تحصیلی، ارائه مداخلات هدفمند، خدمات حمایتی و پرورش فرهنگ انتظارات بالا، تعالی تحصیلی و مشارکت دانش آموز افزایش میدهد که پایداری و فارغ التحصیلی را برای همه زبان آموزان ارتقاء میدهد.
▪️بهبود رفاه اجتماعی و عاطفی: پرداختن به شکافهای نابرابری در آموزش، رفاه اجتماعی و عاطفی را با ارائه حمایت اجتماعی-عاطفی، خدمات صحت روانی و شیوههای آگاهانه از آسیبهای روانی برای رسیدگی به نیازها و تجارب متنوع فراگیران، و ارتقاء یک مکتب مثبت افزایش میدهد. آب و هوا و پرورش حس تعلق، ایمنی و ارتباط برای همه دانش آموزان ضروری است.
▪️ ارتقاء عدالت اجتماعی: رسیدگی به شکافهای نابرابری در آموزش، عدالت اجتماعی را با پرداختن به نابرابریهای سیستمی، تبعیض و موانع ساختاری که نابرابریهای آموزشی را تداوم میبخشد و فرصتهای برابر را برای همه فراگیران تضعیف میکند، پیشبرد برابری، تنوع، و مشارکت در آموزش و به طور کلی جامعه را ارتقاء میدهد.
▪️آمادگی برای پوهنتون، وظیفه و شهروندی: پرداختن به شکافهای نابرابری در آموزش، فراگیران را برای موفقیت در پوهنتون، وظیفه و شهروندی با فراهم کردن دسترسی عادلانه به فرصتهای یادگیری دقیق و مرتبط، پرورش تفکر انتقادی، مهارتهای حل مسئله و ارتباط و توانمند سازی آماده میکند. دانش آموزان برای دفاع از خود و دیگران، مشارکت فعال در زندگی مدنی و کمک مثبت به جوامع و جامعه خود آماده میشوند.
به طور خلاصه، ترویج تنوع، برابری و مشارکت در آموزش برای ایجاد محیطهای یادگیری فراگیر و عادلانه که به تنوع ارزش میدهد، تعلق خاطر را تقویت میدهد و موفقیت و پیشرفت تحصیلی را برای همه یاد گیرندگان ارتقاء میدهد، ضروری است. با پرداختن به شکافهای نابرابری در آموزش و اتخاذ رویکردها و مداخلات عدالت محور، برنامههای آموزشی میتوانند برابری آموزشی، عدالت اجتماعی و تعالی را برای جمعیتهای مختلف دانش آموزی پیش ببرند و آنها را برای رشد در جهان متنوع و به هم پیوسته آماده کنند.